10/15/12 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Изложение ще представи възможностите за средно образование в чужбина



Второто специализирано изложение "Отворени врати за средно образование в чужбина" ще се състои на 20 октомври в хотел "Радисън" в столицата. Форумът се организира от Консултантска къща "Дарби".

Тази година партньорските училища на "Дарби", анонсират повече от 50 стипендии, които покриват от 25% до 100% от обучението, за възраст от 14 до 17 годишна възраст.

За да кандидатства за стипендия обаче, всеки ученик трябва да покаже добра академична подготовка и множество странични дейности, които изграждат неговата личност и биха допринесли за силната му кандидатура.

Тази година, на изложението ще бъдат представени над 25 средни бординг училища от Великобритания, Швейцария и България.

Сред тях са българските Darbi College и Евростандарт, Caterham School, Великобритания, Gresham's school, Великобритания, Dover College, Великобритания, St. Michael's college, Великобритания, Brooke House College, Великобритания, CATS Colleges, Великобритания, Cambridge Tutors College, Великобритания, Cambridge centre for Sixth form Studies, Великобритания, International College Sherborne, Великобритания, Padworth College, Великобритания, St. Bees School, Великобритания, както и Aiglon College, Brillantmont International school, Institut auf dem Rosenberg, Institut Monte Rosa от Швейцария.

За първи път в България ще бъдат представени лично от своите директори английските бординг училища Clifton College, Giggleswick school и Cardiff Sixth Form College, от Великобритания.

От Консултантска къща "Дарби" посочиха, че организирането на специализираното изложение за средно образование в чужбина е предизвикано от интереса на българските родители децата им да получат качествено средно образование.

Тенденцията, която се наблюдава тази година е, че все повече семейства изпращат децата си в чужбина по-ранна възраст, за да могат да получат най-добрата подготовка.

Интересното тази година е, че на изложението присъстват група швейцарски училища, сред който Aiglon College, Institut Monte Rosa, Institut Auf dem Rosenberg, Brillantmont school, където има възможност за избор на различни учебни програми - A Level, American high school diploma, IB. По този начин, децата се обучават в най-подходящата за тях образователна система.

По време на изложението родители ще имат възможност да се срещнат лично с директори на средни бординг училища, както и да получат индивидуална консултация от специалистите на "Дарби".

Ще бъде организирана и съпътстваща програма от семинари, които имат за цел да дадат пълна информация за различните образователни системи, за летните езикови ваканции в чужбина, за възможността за подготвителна година в България и др.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване