09/16/10 06:20
(http://blog.bogomil.info/)

Нужда от действие – филтриране на Интернет – 28-29.09.2010

Дебатът за филтриране на Интернет достигна финалната фаза, вече на европейско ниво и дискусията ще се състои в ЕП. Тъй като не можахме да проведем дискусията когато беше време в България е добре да вземем отношение по този въпрос и да бъдем чути и нашето мнение да бъде отстоявано.

На 28 и 29 септември в комисията по Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще започне консултации по тема наречена „Борба със сексуалната злоупотреба, и експлоатация на децата и детската порнография“. Изслушването ще е разпределено в различни по-теми, като са поканени експерти, който служат само на тези, които искат да наложат филтрация на Интернет.

Ако все пак си мислите, че с това ще се реши проблема, може би не познавате същността на Интернет. Всеки един потребител на мрежата, с изключение на тези, които я използват с престъпни намерения, би искал децата да са защитени, но със въвеждането на механизми за филтрация ще се постигне обратен, катастрофален ефект за бъдещето на Интернет, който ще постигне всичко друго, но не и защитата на децата ни.

Хайде сега да изгледаме това филмче, преводът на нашия си език е направен от Александър Шопов:

Ако си мислите, че с филтирането, ще защитим децата си в Интернет, значи сте наивен/а и на това именно разчитат
тези, които лобират за да има такава филтрация, за да могат да опазят бизнеса си или да контролират каква информация до кого ще достига, ама ние този филм вече сме го гледали и няма да позволим а се случи отново, защото именно това ВРЕДИ на децата ни – да живеят в общество до което информацията се контролира.

Интернет остана единствената свободна медия за разлика от телевизия, радио и вестници, нека не позволяваме да използват чувството ни за защита на правата и чувствата на децата в интерес на други ползи.

Какво да направим?
1) Ако искате да изразите мнението си по време на изслушването ЛИЧНО в Брюксел- изпратете имената, адреса си и датата на раждане на ip-libe@europarl.europa.eu

2) Ако не можете да си го позволите, като мен например, пишете на някой от евродепутатите ни, които са в тази комисия.

3) Пишете в блога си, препубликвайте това съобщение или филмчето и споделете с приятели.

Публикувана на 09/16/10 06:20 http://blog.bogomil.info/3723
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване