03/15/11 09:22
(http://krokotak.com/)

Техника -ТОРЦЕВАНИЕ

В нашият конкурс получаваме много снимки на картини, направени с интересни техники. Една от тях е “ТОРЦЕВАНИЕ” – бях виждала само по руските сайтове, но самата аз никога не бях изпробвала. Помолих Мариана Кирчева и децата от 3 клас при  ОУ”Свети Патриарх Евтимий” град  Белослав да ни покажат и снимат как точно са направили своите красиви картини:

Необходими са ви: цветна хартия – тишу или креп ( интернет магазин КРОКОТАК), ножица, лепило и картинка, върху която да залепите цветните листчета. Добре е, тя да е с по-изчистени форми:)

Хартията се нарязва на ленти с ширина 1 см, а след това на квадратчета – 1см х 1см.

Всяко хартиена квадратче се поставя между  палеца и показалеца  и с помощта на дървена пръчица (шишче, тънка четка за рисуване) се притиска  и леко завърта.

Така готовият елемент се залепя на листа, на който предварително сме поставили лепило (на малки участъци). След като поставим листчето,  внимателно издърпваме пръчицата нагоре.  Елементите са подраждат един до друг, докато  се оформи цялата картина.

Повечето от картините са изработени от Велиана Вълчева и Вероника Христова

Публикувана на 03/15/11 09:22 http://krokotak.com/2011/03/tehnika-tortsevanie/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване