06/16/10 21:45
(http://e-vestnik.bg/)

Ние не сме първите на Земята

Кристалният череп, който се намира в Британския музей. Възрастта на кристалните артефакти не е известна, както и не е ясно как точно са обработвани. Снимка: бибисипрограмс.ком

През октомври 1922 г. американският вестник „Ню Йорк Сънди Америкън“ публикува странно съобщение. Един любител на фосили, по професия минен инженер, по чиста случайност открива вкаменена следа от кожена подметка върху варовиков камък от триаския период. Необичайната находка е намерена в окръг Пършинг, Невада, в каньона Фишер. На мистериозната стъпка си личат дори неясни следи от шев. Тъй като в епохата на динозаврите не е имало обущари, кой, по дяволите, е направил обувката, оставила този странен отпечатък?

През 1968 г. друг колекционер, любител на фосили, господин Уилям Дж. Мийстър, „ловец“ на трилобити, докато проучва едно геоложко находище от камбрийския период на палеозойската ера в щата Юта (на 70 километра северозападно от град Делта), се натъква на друго изумително откритие. Следа от обувка, оставена преди 500 милиона години! Бих искал да зърна лицето на този добър господин, когато е открил отпечатъка на обувка върху повърхност, на която (според официалната наука) в онези далечни времена са се появили първите безгръбначни животни, риби и земноводни.

Стъпката от каньона Фишер

През 1959 г. по време на една палеонтологична съветско-китайска експедиция, д-р Чжоу Минг Ченг намира в геоложки пласт отпреди 2 милиона години в пустинята Гоби вкаменен отпечатък от нещо, което прилича на обувка, съвсем подобен на следите, оставени на лунната повърхност от астронавтите на „Аполо“. Известно е (както и при предишните находки), че появата на човек в онази далечна епоха е абсолютно изключена, но въпреки това…

Кой е оставил тези следи? Налагат се два извода: или са на човека, който се е появил на планетата милиони години преди времето, допускано от науката, или са оставени от космически пришълци, кацнали на Земята в онази невъобразима дълбока древност. И двете вероятности са еднакво фантастични, но дали е възможно те да бъдат подкрепени с достоверни доказателства?

В съвременната наука има известни аномалии, извеждащи ни по следата на едно научно и технологично наследство, което теоретично не би трябвало да съществува в толкова отдалечени епохи. Тези странни находки могат да се смятат за осезаеми доказателства по отношение на древния произход на науката.

В книгата си „Ние не сме първите“ Андрю Томас размишлява така: „Не е ли странно, че древните маи наричат със същото име съзвездието, което ние познаваме като Скорпион? Наричано Орион или Ловец във Вавилон, Египет и Гърция, то има почти същото име и в Китай: Ловецът в есенния лов. Нашият Водолей е мексиканският бог Тлалок, Повелителят на дъждовете“.

Колкото и странно да изглежда, китайският зодиакален знак на Овена във вавилонския зодиак е представен също като Овен. Аналогът на китайския Вол е западният Телец. При Стрелеца от китайската астрономия има съвпадение с този в Египет и Вавилон. По същия начин намираме зодиакални съвпадения в имената на съзвездията. Така например докато в календара на ацтеките съществуват дните на Гущера, Заека, Змията, Кучето и Маймуната, тибетският китайски календар има години съответно на Дракона, Заека, Змията, Кучето и Маймуната.

Случайно ли това? Не вярвам. Излиза, че древните цивилизации са ползвали и споделяли едни и същи астрономически познания. През 1938 и 1939 г. немският археолог Вилхелм Кьониг по време на рутинни разкопки в Хуют Рабуа, малко селище на юг от Багдад, неочаквано открива нещо изключително. Слисан, той изравя някакви предмети, които в началото смята за глинени съдове отпреди 2000 години.

След това изуменият Кьониг установява, че съдовете с височина 6 дюйма (около 15 сантиметра) съдържат по един меден цилиндър. Кантовете им са споени със сплав от 60% калай ...

Публикувана на 06/16/10 21:45 http://e-vestnik.bg/9360/nie-ne-sme-parvite-na-zemyata/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване