02/07/11 22:30
(http://e-vestnik.bg/)

Трябва ли ви енергийна защита?

Докато пишех тази книга, един приятел ми каза, че никога не е имал нужда от енергийна защита, защото водел „нормален” живот. Това е всеобща заблуда. Смятам, че всеки се нуждае от енергийна защита в определени моменти. Зададох на приятеля си поредица от въпроси и след като ми отговори, той с неохота призна, че може би все пак би могъл да има полза от енергийна защита. Ето въпросите, които му зададох:

Случвало ли ти се е някой да те гледа с „лоши очи”?

Често ли ти се доверяват другите? Споделят ли проблемите си с теб?

Сънуваш ли кошмари и неприятни сънища?

Чувстваш ли се понякога неспокоен, апатичен и демотивиран?

Страдаш ли от главоболие?

Обезсърчават ли те ежедневните проблеми?

Вземаш ли понякога „ободряващи” наркотици?

Чувстваш ли се изтощен, след като си бил в нечия компания?

Изпитваш ли страх от някого?

Не ти ли се струва понякога, че губиш контрол?

Случва ли се да преживяваш дни, в които нищо не върви както трябва?

Практикуваш ли медитация и самохипноза?

Чувстваш ли нервност и неувереност в силите си?

Имаш ли чувството, че другите те превъзхождат?

Бил ли си някога жертва на тормоз от страна на другите?

Интересуваш ли се от природолечение, терапия, психология?

Страдаш ли от тревожност и пристъпи на паника?

Виждаш ли чашата наполовина празна, вместо наполовина пълна?

Ако отговорът ви на който и да е от тези въпроси е „да”, вие се нуждаете от енергийна защита. Вече се защитавате по множество начини. Живеете в къща, която ви пази от природните стихии. Влагате парите си в банка не само защото ще спечелите от лихвата, а и защото искате да бъдат на сигурно място. Застраховате се, за да се защитите от последиците от всевъзможни бедствия. Може би избягвате опасни квартали. Всичко това са реални форми на защита. Но малко хора осъзнават необходимостта от енергийна защита.

Понякога собственият ни разум се оказва най-лошият ни враг. Ето един пример. Преди няколко месеца четиринадесетгодишната дъщеря на наши приятели преживя нервен срив. Родителите й нямаха представа, че от известно време получава заплашителни анонимни SMS-и. И тъй като мобилният телефон е неразделна част от живота на повечето тийнейджъри, натрапницата лесно би могла да се свърже с нея по всяко време на денонощието. Това означава, че жертвата й никога не се е чувствала в безопасност, дори в собствената си спалня. След нервния срив се намесиха полицията и училищното ръководство. Едно момиче, с което по-рано били приятелки, призна, че е изпращало съобщенията. Твърдеше, че било просто безобидна шега, но жертвата все още получава помощ за причинената вреда.

За жалост по време на атаката дъщерята на приятелите ни не знаеше нищо за енергийната защита. Този инцидент показва, че да се научите да се защитавате психически е също толкова важно, колкото всяка друга форма на защита. Преди хиляди години нашите предци са знаели това.

Тогава светът бил опасно място. Хората вярвали, че около тях витаят невидими създания - демони, зли духове и безплътни души. Не е изненадващо, че се нуждаели от енергийна защита, за да се чувстват в безопасност. Естествено основната им грижа била за дома и близките им, ето защо измислили различни начини да ги предпазят.

Къща е мястото, където хората живеят, а дом е нещо много повече от това. Думата „дом” ни кара да мислим за любов, семейство, сигурност и щастие. В по-ранни времена домът се е свързвал с представата за домашно огнище, топлина и готвене на огън. Вашият дом е мястото, където живее физическото ви тяло, но трябва да бъде и място за укрепване на духа и свободна изява на истинския ви аз. Една стара мъдрост гласи: „Домът е там, където е сърцето”.

Сигурността е едно от първите неща, с които хората свързват мисълта за дома. Всъщност домовете се изграждат, за да ...

Публикувана на 02/07/11 22:30 http://e-vestnik.bg/11029/tryabva-li-vi-energiyna-zashtita/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване