03/18/11 17:39
(http://www.klassa.bg/)

БНТ пуска канал за новини на всички етнически групи

До септември или най-късно октомври ще бъде създаден канал, в който ще се излъчват телевизионни предавания и новини на езиците, на които говорят различните етнически групи в България – турски, цигански и други. Това каза вчера лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров след среща с ръководството на БНТ във връзка с идеята на партията за сваляне на новините на турски език от ефира на телевизията.
През март миналата година изселници в Турция започнаха подписка с искане за 24-часов телевизионен канал в България, който да излъчва на майчиния им език, вместо 10-минутните новини на турски по БНТ.
Сидеров обясни, че генералният директор на БНТ Вяра Анкова се е съгласила, че не може да има новини, които да са само за едно малцинство, а трябва да има за всички малцинства, които живеят в страната.
В Закона за радио и телевизия е записано, че не може да има новини на майчин език само за едно малцинство.
Според Сидеров партията е взела разрешение от Столична община да протестира срещу излъчването на новини на турски език за максимално допустимия срок от три месеца.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване