03/18/11 16:23
(http://www.klassa.bg/)

Германка спря устрема на Пиронкова на Бахамите

Най-силната ни тенисистка Цветана Пиронкова претърпя загуба на четвъртфиналите на турнира от календара на ITF в Насау (Бахамски острови) с награден фонд 100 000 долара и гостоприемство. Поставената под номер 2 и 33-та в световната ранглиста пловдивчанка отстъпи с 3:6, 5:7 пред номер 5 в схемата Анджелик Кербер. Германката е 67-а в света. С достигането си до четвъртфиналите Пиронкова спечели 40 точки за ранглистата на WTA. Следващата седмица тя ще се състезава на силния турнир в Маями, като отново ще бъде сред поставените тенисистки. Това означава, че тя отново, както и в Индиън Уелс, ще започне участието си направо във втори кръг.
Настоящата водачка в световната ранглиста Каролин Вожняцки ще се изправи срещу бившата номер 1 на планетата Мария Шарапова на полуфиналите на големия турнир в Индиън Уелс. Вожняцки преодоля четвъртфиналите, без да положи кой знае какви усилия, след като съперничката й Виктория Азаренка (Беларус) се отказа при резултат 3:0 за датчанката заради травма в бедрото. Доста повече усилия за класирането си на полуфиналите трябваше да положи Мария Шарапова. Рускинята надделя с 6:2, 5:7, 6:3 над китайката Шуай Пън. Шарапова поведе с 6:2, 2:0, но при 2:1 в своя полза във втория сет рускинята имаше ужасен сервис-гейм, в който направи три двойни грешки и с това тя върна китайката в мача. Шуай Пън в крайна сметка успя да спечели втория сет. В другия полуфинал ще се срещнат белгийката Янина Викмайер и Марион Бартоли (Франция).
Световният номер 1 Рафаел Надал се поздрави с много трудна победа срещу 208-сантиметровия хърватин Иво Карлович на четвъртфиналите на турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс. Испанецът се наложи над машината за асове Карлович с 5:7, 6:1, 7:6 (7) след почти два часа и половина игра. На полуфиналите двукратният шампион в турнира Надал ще срещне бившия номер 4 в света Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът имаше късмета да преодолее четвъртфиналите без игра, тъй като съперникът му Томи Робредо не излезе на корта заради травма на левия адуктор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване