03/18/11 16:27
(http://www.klassa.bg/)

Манолев срещу "Бенфика", Михайлов срещу "Виляреал" на 1/4-финалите

Станислав Манолев със своя ПСВ „Айндховен“ ще се изправи срещу „Бенфика“ на 1/4-финалите в Лига Европа. Другият български представител в турнира - Николай Михайлов, заедно с „Твенте“ ще играе с „Виляреал“. Това отреди жребият за 1/4-финалите в Лига Европа, който бе изтеглен вчера в централата на УЕФА в Нион. Тимът на Манолев и ПСВ ще гостуват в първия двубой на „Бенфика“, и ще бъдат домакини на реванша. Неговият тим постигна в четвъртък изключителна победа над „Рейнджърс“ с 1:0 и се класира на тази фаза от турнира. „Твенте“ и Ники Михайлов също ще пътуват за Испания в първия мач, за да се изправят срещу „Виляреал“, а във втория двубой ще домакинстват. И в двата случая холандските тимове гостуват в първите срещи на 7 април.
Интересно е, че трите португалски отбора се разминаха на жребия за 1/4-финалите на Лига Европа, същото важи и за двата холандски тима, които ще се изправят срещу съперници от Иберийския полуостров. Двубоят "Бенфика" - ПСВ ще е повторение на финала от турнира за КЕШ през 1988 г., който беше решен в полза на холандците след изпълнението на дузпи. В другите две четвъртфинални двойки главният фаворит за трофея "Порто" ще играе срещу "Спартак" (Москва), след като отстрани московския ЦСКА в четвъртък.
Екзекуторите на двата английски тима на осминафиналите ще се изправят един срещу друг. "Динамо" (Киев), изхвърлил "Манчестър Сити", ще играе срещу "Брага", който елиминира "Ливърпул". Реваншите на 14 април ще се играят съответно в Москва и Киев. В полуфиналните сблъсъци българските представители отново ще се разминат. Победителят от двойката "Виляреал" - "Твенте" ще играе със спечелилия дуела "Порто" - "Спартак" (Москва), а победителят от "Бенфика" и ПСВ ще срещне спечелилия сблъсъка "Брага" - "Динамо" (Киев). В такъв случай все още съществува вариант на финала в Дъблин на 18 май един срещу друг да се изправят двамата български футболисти.

1/4-финални двойки:
„Порто“ - „Спартак“ (Москва)
„Бенфика“ - ПСВ „Айндховен“
„Виляреал“ - „Твенте“
„Брага“ - „Динамо“ (Киев)
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване