03/18/11 16:24
(http://www.klassa.bg/)

Мария Рийш върна интригата за Кристалния глобус

Германката Мария Рийш си върна лидерството от американката Линдзи Вон в генералното класиране за Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени преди последния старт за сезона днес.
Рийш победи своята най-добра приятелка в слалома и вече води на Вон с три точки преди последния старт за сезона в дисциплината гигантски слалом. Рийш има актив от 1728 точки, докато Вон е с 1725 точки. Германката завърши вчера на четвъртото място, а Вон остана едва 13-а, което бе достатъчно за Мария да стъпи отново на върха за сметка на Линдзи, която гони четвъртата си поредна Световна купа. Тина Мазе спечели последния за сезона слалом в Ленцерхайде, а втора и трета останаха съответно Марлис Шилд и Вероника Зузулова. Шилд пък спечели малката купа в дисциплината слалом след днешния старт в Швейцария.
Тед Лигети (САЩ) спечели малката световна купа в гигантския слалом, след като последното състезание за сезона в тази дисциплина беше отменено заради неблагоприятни климатични условия. За Лигети това е трети Кристален глобус през последните четири сезона в ски-алпийските дисциплини. Организаторите в Ленцерхайде (Швейцария) отмениха състезанието заради дъжд и топло време. Миналия месец 26-годишният Лигети спечели златен медал в гигантския слалом на световното първенство в Германия.
В официално комюнике на Княжество Монако се съобщава, че след дълго боледуване на 90-годишна възраст почина принцеса Антоанет, сестра на принц Рение. „С дълбоко прискърбие и съчувствие към тежката загуба на Негово Височество Албер II, принц на Княжество Монако и семейството му, Ви уведомяваме, че поради внезапната смърт в семейството Негово Височество е принуден да отмени участието си в предстоящи прояви, включително и 6-ото ски състезание „Стар Тийм“ на 25-27 март в Банско“, се казва в документа. От канцеларията на принц Албер благодарят на всички институции и лица, заети пряко с организацията на планираното участие на Негово Височество в България, като потвърждават желанието си благотворителна инициатива в подкрепа на децата в неравностойно положение да се състои при първа възможност в началото на следващия зимен ски-сезон. Банско трябваше да е домакин на шестото благотворително състезание по ски и биатлон World Ski Event 2011 с участието на членове от звездния отбор към благотворителната организация на Негово Височество принца на Монако Албер II "Star team for the children Monaco".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване