03/24/11 17:27
(http://www.klassa.bg/)

БСП търси подкрепа извън своите избиратели

Ще търсим подкрепа за втори тур на президентските избори извън традиционните гласоподаватели на левицата. Това каза вчера лидерът на БСП Сергей Станишев. „Не е въпросът да постигнем максимум на първи тур. Залогът на този избор е много голям, той е бъдещето на България. В момента ГЕРБ все още е първа политическа сила, но на предстоящите избори ще разчитат на ниска избирателна активност”, каза още Станишев.
От началото на април в БСП започват избори и номинации за президент и вицепрезидент, обяви вчера лидерът на БСП. Това „не може да е лековат процес“, допълни Станишев.
Според него от тези избори ще зависи дали българите ще кажат харесва ли им или не това управление. По думите му, ако кажат, че им харесва, всички „ще сърбат попарата на управлението“, и то за дълго.
„Проблемът е, че в България се установява авторитарен, едноличен режим, защото ГЕРБ е еднолична партия. Каквото реши министър-председателят, това се решава в Министерския съвет, а после и в парламента“, каза червеният депутат Александър Радославов.
От левицата още веднъж напомниха, че организират протест утре.
„Докато протестите в страната са на отделни съсловия – на лекари, на земеделци, на отделни граждани, всички те ще бъдат смачквани, пречупвани, заблуждавани от това правителство. Затова организираме политически протест, за да окажем натиск върху правителството и да се вдъхне надежда на хората. Алтернативата може да бъде само социална“, коментира Сергей Станишев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване