03/24/11 16:30
(http://www.klassa.bg/)

Подновиха опитите за охлаждане на III реактор

Подновени са усилията за охлаждане на III реактор на авариралата АЕЦ "Фукушима", след като бяха прекъснати заради изпуснат черен дим от III и IV реактор, съобщи “Дойче веле”. Двама техници от централата, които били изложени на висока радиация, докато прокарвали кабел, са пострадали и настанени в болница.
Все повече страни се отказват от вноса на хранителни продукти от засегнатите райони заради радиоактивното замърсяване. Вчера това направиха Русия, Австралия и Австрия.
В същото време експерти съобщиха, че нивата на радиоактивния йод във водопроводната мрежа в Токио се нормализират и сега водата може да се пие дори от бебета. „Луфтханза“ възобнови полетите си до японската столица.
Северна Корея изпрати на Япония помощ в размер на 500 000 долара, като сумата е била одобрена лично от Ким Чен-ир, съобщи Ройтерс. Помощта била предназначена за корейците, които живеят в Япония, без значение на коя от двете Кореи са граждани. Червеният кръст в Пхенян изпрати още 100 000 долара.
Сеизмолозите регистрираха вчера ново силно земетресение с магнитуд 6,1по Рихтер. Епицентърът е бил на 20 км дълбочина в Тихия океан, край бреговете на префектура Ивате.
Властите съобщиха, че броят на загиналите или безследно изчезналите досега надхвърля 26 000 души.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване