03/24/11 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Швейцарците идват за мача на живота си в София

Швейцарските национали демонстрираха сериозно самочувствие преди мача с България в събота. Те пристигнаха в много добро настроение у нас и бяха почти сигурни в крайния успех. Двубоят от група G на европейските квалификации е на Националния стадион „Васил Левски“ от 18,45 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ. Някои от швейцарските футболисти разкриха на летище София, че за тях срещата у нас се явява мачът на живота им. Двубоят е изключително важен и за двата отбора, които се целят да участват на континенталното първенство в Полша и Украйна. След първите три мача от група G и двата отбора имат по 3 точки. Лидерът Черна гора има 10 точки от 4 изиграни мача.
Швейцарският национален защитник Рето Циглер обяви мача с България като финал за тима на Отмар Хицфелд. „Двубоят в събота е ключов. За Швейцария това е финал, всичко или нищо. Имаме още малко време да финализираме всички детайли и тогава ще дадем най-доброто от себе си на терена”, каза Циглер. Полузащитникът на швейцарския национален отбор Гьокхан Инлер заяви, че той и колегите му идват у нас за "задължителна" победа. "Уважавам всеки съперник, но ние разполагаме с по-голям потенциал от България. Заради това победата е задължителна", заяви Инлер.
Селекционерът на швейцарския национален отбор Отмар Хицфелд определи като "специален" мача срещу водения от Лотар Матеус тим на България. За Хицфелд, който е бивш треньор на Матеус в „Байерн“ (Мюнхен), двубоят е малко по-особен. "Мачът вече е по-специален и се радвам за тази среща. Но двубоят не е Матеус срещу Хицфелд, а България срещу Швейцария", заяви Хицфелд. "Срещата в София е началото на серия от "финали" за Швейцария. Нуждаем се от трите точки", допълни 62-годишният специалист, който по-рано през месеца продължи договора си с „кръстоносците“ до 2014 година. Срещу България за първи път в швейцарския отбор може да играе нападателят Марио Гавранович. Изгряващата звезда на „Шалке“ има доста мачове в младежките формации, но досега не бе попадал в представителния тим. Гавранович нашумя наскоро в Гелзенкирхен, като вкара много важен гол в Шампионската лига срещу „Валенсия“ за победата с 3:1, която класира „Шалке“ на четвъртфинал. 21-годишният талант можеше да избере дали да играе за Хърватия или Швейцария, но предпочете "кръстоносците".
На възловия двубой ще присъстват редица европейски мениджъри. Френският елитен „Оксер“ ще изпрати свой представител да наблюдава звездата на ЦСКА Спас Делев, който е пред дебют за държавния тим. Още няколко европейски отбора са си запазили място в ложите на стадион "Васил Левски", като почти сигурно те ще следят под лупа изявите на Ивелин Попов. Както е известно, юношата на „Левски“ прави страхотен сезон за турския „Газиантепспор“ и почти сигурно ще напусне скромния тим през лятото. Интерес към него проявява грандът от югоизточната ни съседка „Галатасарай“. Очаква се и Димитър Бербатов да присъства на стадион „Васил Левски“ за решителната квалификация, след като вчера пристигна у нас заедно с жена си Елена и едногодишната си дъщеричка Деа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване