04/14/11 17:30
(http://www.klassa.bg/)

Емил Велев се закани да нанесе "класическа" загуба на ЦСКА

Старши треньорът на „Славия“ Емил Велев се закани, че неговият отбор ще победи ЦСКА с 3:0. Двубоят е в събота от 21,00 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Велев направи загрявка за мача с „армейците” със скуош спаринг с помощник-треньора на ЦСКА Иван Йовановски „Противникът беше силен, но му пуснах. Можех да го бия спокойно. В събота резултатът ще се обърне, като ще постигнем класическа победа над ЦСКА. Така си мечтая. Всичко е възможно”, каза Велев. Той допълни, че е голямо предизвикателство да се играе срещу ЦСКА и „Левски“. „Сега в „Славия“ искаме да възродим нещо, което ще радва хората. Където и да съм, ще подхождам с най-голяма сериозност към такива мачове. ЦСКА е дразнител”, каза още Велев. Съперникът на Велев Иван Йовановски се закани, че ЦСКА ще повтори резултата и в събота. „За първи път се засякох с Емил Велев в Турция. Така се получи, че след години играем тук, в България. Идеята беше да има малко настроение и бъзици. Искам оттук нататък да имаме срещи – да играем футбол, скуош с треньорите на различните клубове. Да бъде по-положителна атмосферата между нас”, каза на свои ред Йовановски.
След едномесечно лечение на травма, която получи в мача с „Видима“на 13 март, бразилецът Мишел Платини отново попада в групата на ЦСКА за двубоя с „белите“. Бранителят Джузепе Акуаро също е сред избраниците на Милен Радуканов, информира официалният сайт на „червените“.
Звездата на „Левски“ Гара Дембеле по всяка вероятност ще пропусне мача с „Черно море“. Двубоят е тази неделя от 21,00 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action. На заниманието в сряда той е получил контузия, като първоначалните съмнения са били за скъсани коленни връзки, научи Дарик радио. Добрата новина от вчера е, че става въпрос за разтежение и не се касае за скъсани връзки.
До последно Гара Дембеле ще е под въпрос за мача с варненци, като от спортно-техническия щаб ще преценят в неделя сутринта дали да използват голмайстора, или да не рискуват здравето му. Ако Дембеле не може да вземе участие, неговото място в центъра на атаката ще вземе Исмаил Иса, който в последните няколко мача игра вдясно на атаката.
Същевременно спортно-техническото ръководство на „Левски" в лицето на Ясен Петров и Георги Иванов-Гонзо е набелязало трима нови футболисти за лятната селекция на тима. Двамата са се спрели на играчи от българското първенство. Първият играе именно в „Черно море", вторият в „Локомотив" (София), а третият в Западната "Б" група.
След няколко неубедителни мача Ясен и Гонзо решили да обсъдят възможностите за подсилване на тима. За момента обаче собственикът Тодор Батков им е казал да не бързат. Това подсказва, че бъдещето на дуото на "Герена" е под сериозен въпрос след двете поредни години без трофей в клуба. Шампионът „Литекс“ ще търси поредните си три точки при гостуването си на „Черноморец“ в Бургас. Георги Василев, който е начело на „акулите“, се похвали, че е настроил своите възпитаници за здрав мач. Другото голямо дерби е между „Локомотив“ (Пловдив) и „Локомотив“ (София), което ще покаже кой от двата „железничарски“ отбора излиза от кризата.


„А“ ПФГ
22-ри кръг, Програма

Петък, 21,00 ч
„Черноморец“ - „Литекс“ bTV Action
Събота, 15,00 ч
„Берое“ - „Миньор“ bTV Action
17,00
“Видима“ - „Сливен“
„Академик“ - „Монтана“
„Пирин“ - „Калиакра“
21,00 ч
ЦСКА - „Славия“ bTV Action
Неделя, 15,00 ч
„Локо“ (Пд) - „Локо“ (Сф) bTV Action
21,00 ч
„Левски“ - „Черно море“ bTV Action
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване