05/16/11 18:18
(http://www.klassa.bg/)

Кметът на Милано ще се определи на балотаж

Кметът на Милано Летиция Морати, която имаше силната подкрепа на премиера Силвио Берлускони, не можа да спечели нов мандат от първия тур на местния вот и отива на балотаж срещу кандидата на опозицията Джулиано Пизапия с резултат 47,5% срещу 43%. Това показват резултатите за изборните нагласи, които обяви след затваряне на избирателните секции вчера следобед „Скай 24“. Това не са реални гласове, но според авторите на проучването изключват грешка над 2%. Гласоподавателите са били разпитани за кого ще гласуват, преди да отидат до урните. В сърцето на FIAT - Торино, 52% от гласовете печели кандидатът на опозиционната Демократическа партия Пиеро Фасино. В Болоня опозиционният кандидат Вирджилио Мерола има 50%. Втори тур ще има в Неапол. Според института „Пиеполи“ обаче в Милано води Пизапия срещу Морати с 46,5% срещу 42,6%.
13 милиона италианци гласуваха в 1177 града, като най-важният тест за доверието в Берлускони се смяташе вотът в Милано.
В навечерието на вота Берлускони пусна обръщение към миланските жители в своя уебсайт, в който ги сплаши, че ако спечели кандидатът на опозицията, той ще вдигне таксите и данъците за бизнеса, ще либерализира дрогата, ще издигне джамии в кварталите и ще отвори града за цигани
Летиция Морати заложи в предизборната си кампания на превръщането на Милано в европейски финансов център. Кметството смята да освободи около 7 млн. кв. метра обществена земя за изграждането на 160 небостъргача в следващите 20 г., отбелязва „Блумбърг“. Развитието на града може да привлече около 25 млрд. евро инвестиции в обществения и частния сектор. Критиците обаче отбелязват, че градът има вече 80 000 празни апартамента и 900 000 кв. м площ незаети офиси.
За първи път, ако парламентарните избори са днес, италианците ще гласуват против управляващите, като 41,5% ще подкрепят опозицията, а 41% - коалицията на Берлускони. Това показва проучване на общественото мнение, цитирано от „Блумбърг“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване