05/25/11 18:43
(http://www.klassa.bg/)

Всички партии порицаха агресията пред джамията

В декларации всички парламентарни групи порицаха вчера действията на хора от партия "Атака" и на нейния председател Волен Сидеров пред джамията в София, както и скандала, направен от Сидеров в ефира на БНР.
Ако за "Атака" е дошло време за самостоятелни ходове, които не кореспондират с демократичните принципи и политическата толерантност, ние ще продължим сами, заяви Анастас Анастасов в декларация от името на ГЕРБ. Той отрече ГЕРБ да е била в коалиционен съюз с "Атака"
Агресията и истерията на "Атака" са не просто краен национализъм, а овластеният краен национализъм, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан. Според него реакцията на останалите институции и политически сили не снема отговорността на ГЕРБ и на премиера, защото те имат огромна заслуга за превръщането на "Атака" в "злополучен фактор в българската политика".
Синята коалиция определи действията на "Атака" като провокация към религиозния и етническия мир. "Хора, които посягат на сигурността на страната, не могат да представляват народното представителство в неговите органи", посочи съпредседателят на десния съюз Иван Костов и настоя за свалянето на депутатите от „Атака“ от ръководните постове в парламентарни комисии.
Зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов подчерта, че действията и езикът на "Атака" трябва да бъдат отхвърлени и осъдени.
Накрая Волен Сидеров за пореден път настоя, че сблъсъците пред джамията в София били предизвикани от мюсюлмани.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване