05/25/11 16:31
(http://www.klassa.bg/)

Гришо и Цвети безславно напуснаха "Ролан Гарос"

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова и топтенисистът ни при мъжете Григор Димитров безславно отпаднаха от “Ролан Гарос”. Така българското участие на сингъл на „Ролан Гарос” официално приключи. Във вторник Гришо претърпя загуба в дебютния си мач в Париж, а вчера неговата съдба сподели и Цветана Пиронкова. Пловдивчанката загуби мача си от втори кръг с Хисела Дулко (Аржентина) с 4:6, 2:6, като по този начин не успя да достигне рекордния за нея трети кръг на „Ролан Гарос”. Въпреки на пръв поглед изразителната победа мачът бе доста равностоен и продължи повече от час и половина. За жалост обаче късметът обърна гръб на Цвети и тя напусна борбата, с което се размина от двубой в третия кръг срещу миналогодишната финалистка Саманта Стосър. Със загубата днес официално приключи и сезонът на клей за Пиронкова, която затвърди неприятната традиция да не може да прескочи два кръга в основната схема на турнир от Уимбълдън от 2010 година насам. За участието си на „Ролан Гарос“ българката взима 100 точки и 25 хиляди евро.
Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна загуба от Жереми Шарди с 2:6, 4:6, 4:6 при дебюта си на "Ролан Гарос". Хасковлията отстъпи за малко повече от час и половина, а със слабата си игра дори не загатна за своя потенциал. Това ще бъде последната изява за българина на червено през сезона. Той ще си даде кратка почивка и на 6 юни ще се включи в основната схема на турнира в Куинс с награден фонд от близо 980 хил. щатски долара.
Шампионът от 2009 година Роджър Федерер се класира за третия кръг. След убедителната си победа на старта на кампанията срещу Фелисиано Лопес вчера Маестрото от Базел буквално прегази за 85 минути младия представител на домакините Максим Тейшейра с 3:0 сета, в отделните части 6:3, 6:0, 6:2. Още преди началото на двубоя бе ясно, че интрига в него трудно може да се открие, но може би и самият швейцарец не се е надявал на толкова безметежно пребиваване на Филип Шатрие.
Защитаващият титлата си Рафаел Надал пък се спаси от загуба още в първия кръг на "Ролан Гарос", след като в драматичен мач победи Джон Иснър с 6:4, 6:7, 6:7, 6:2, 6:4.
Световният №1 в тениса губеше с 1:2 сета, но показа концентрация и със стабилна игра успя да обърне срещата. Двамата тенисисти изиграха изключително зрелищен мач, който продължи малко над четири часа. Това беше първи петсетов мач на "Ролан Гарос" в кариерата на Рафаел Надал. След тази победа испанецът има вече 39 победи и само една загуба в Париж, като лидерът в световната ранглиста при мъжете спечели титлата в пет от последните шест години. Във втория кръг Надал ще срещне своя сънародник Пабло Андухар, който победи Сантяго Жиралдо от Колумбия с 3:0 сета. В същото време поставеният под №4 Анди Мъри не срещна никакви проблеми в първия си мач. Шотландецът победи представителя на домакините Ерик Прондон с 6:4, 6:1, 6:3 за час и 45 минути.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване