05/25/11 18:34
(http://www.klassa.bg/)

Лондон и Вашингтон няма да се откажат, докато Кадафи не отстъпи властта

Американският президент Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън предупредиха вчера, че военната операция в Либия ще продължи, докато полковник Муамар Кадафи не се откаже от властта, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.
На съвместната пресконференция сред срещата на „Даунинг стрийт“ 10 в Лондон Дейвид Камерън подчерта, че двете ключови неща за операцията в Либия са „търпение и постоянство“. Двамата лидери обещаха икономическа помощ на тези арабски страни, които предприемат прехода към демокрация. „Мисля, че постигнахме огромен напредък в Либия. Спасихме човешки животи. Кадафи и режимът му трябва да разберат, че няма да прекратим натиска, който оказваме, заяви Обама, като предупреди, че това ще бъде бавен процес.
По-късно в реч пред двете камари на британския парламент Барак Обама обяви, че глобалната криза е приключила, и потвърди, че САЩ и Европа ще останат световни лидери въпреки възхода на новоразвиващите се икономики като Китай и Бразилия. Обама е първият американски президент, който произнася реч пред британския парламент. Той отбеляза, че преди това от тази висока трибуна са говорили папата, кралица Елизабет II и Нелсън Мандела, което е „или много висока летва, или началото на много смешен виц“, пошегува се американският държавен глава.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване