05/25/11 17:03
(http://www.klassa.bg/)

Хората искат реална политика

Синята коалиция подписа споразумение вчера, с което официално огласи датата за провеждането на предварителните си вътрешни избори за общ кандидат-президент и за кмет на София.
Така на фона на политическата истерия, която често обзема страната през последните месеци, изглежда, двете неголеми десни партии – СДС и ДСБ, все още продължават да следват целите си и да водят адекватна политика.
Двете основни формации в Синята коалиция често са били обект на присмех от опонентите си заради оределия си електорат. Но не може да се отрече, че въпреки вихрещите се националистически и компроматни страсти, въпреки дъжда от оставки в последните дни те запазиха разумно поведение. А именно – СДС и ДСБ вече обявиха кандидатите си и за президент, и за кмет на София. Обявиха и кога те ще се състезават помежду си въпреки известните дрязги, които имаха.
В същото време партии с голям електорален потенциал все още се лутат и като че ли не смеят да кажат на глас какво мислят за предстоящите избори. Методите, с които „Атака“ работи напоследък, пък са всичко друго, но не и разумна политика. А всичко това се усеща от хората.
Затова и ако т.нар. големи партии у нас не искат да объркват или дори откровено да разочароват симпатизантите си, те трябва да зарежат тротоарните сценарии, недомлъвките и интригите и да се обърнат директно към хората. Но не с тщеславие и глъч по отношение на опонента, а с реални политически послания. В противен случай тези, които доскоро се присмиваха на електората на Синята коалиция, много скоро може и да й завидят за него.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване