06/13/11 21:40
(http://e-vestnik.bg/)

Боклуци

Румен Белчев

Това, че си нямаме нито сметище, нито завод за преработка на боклука, започна да се превръща във все по-голям проблем. Боклуците около нас станаха толкова много, че направо ги прескачаме или се замерваме с тях.

С помощта на PR-ите, разбира се. И подопечните им медии…

Кротък медиен скандал с поръчков материал за 1000 лева даде повод да си припомним един друг, малко по-шумен, отпреди двайсетина години, когато “24 ЧАСА” изненадващо публикува партийната книжка на синия кандидат за кмет Стефан Софиянски. Книжката се оказа фалшива, редакцията се оправда с факса си, работата се замръчка, но кой знае защо се сетихме за нея, след като само “24 ЧАСА” и винагиверниятнапартията “МОНИТОР” единствени чуха изявление на анонимен върховен съдия, че една от кандидатките за председател на Софийския градски съд била снаха на бившия вицепремиер Гечев (от Виденовото правителство). Вестниците веднага бяха цитирани от набеденият за роднина на победилата съдийка вицепремиер (от Борисовото правителство) Цветанов, за да се натресе на светкавичното опровержение. Началството затова е началство - за да не пада никога по гръб. След като набедената за снаха му поиска извинение, според “ПРАВЕН СВЯТ” министърът рекъл: “Не съм чул това, което тя е призовала. За мен е по-добре да се чуя по телефона, ако действително има подобен мотив да поиска подобно извинение, аз ще поискам да я попитам за някои неща, свързани със съпруга й.”

Сега се очаква тъжителката да докаже, че няма и сестра.

Културната дискусия продължи и (кой знае защо) засегнатият Гечев, който заяви, че по логиката на съвпадения във фамилиите министърът на интериора може да се окаже (цитирам по “ГЛАСОВЕ”): “Незаконен син на Цветелина и оттам доведен син на Бойко, или примерно брат близнак на Цецко Елвиса.”

Връх в спора за престижа на независимата съдебна власт достигна агенция “БЛИЦ” с деликатния въпрос към подалата оставка в знак на протест срещу избора варненска съдийка: “Говори се, че Борисов ви е низвергнал заради интимни отношения с правосъдната министърка от НДСВ Меглена Тачева?” Съдийката оборва обвиненията с коварните козни на креатурите на ДС и всички доволни се разотиваме по домовете, сигурни в справедливостта, принципността, некорумпираността, чистоплътността и абсолютната независимост на съдебната власт…

Това могат да направят PR-ите на конкурентите за висок пост, това правят и независимите от тях медии…

Ще попитате - няма ли добри новини във всекидневната преса?

Има, разбира се!

Отворете “МОНИТОР” - “Турция и Китай ни искат боклука”!

Засега - само хартията и пластмасите (това е лошата новина). Но китайците са мъдър народ - скоро ще ни поискат всичките боклуци и няма да има нужда Станишев да открива бутафорно заводче край София, та да го извозват оттам PR-ите на ГЕРБ с бутафорна линейка.

Ако ви е заболяла главата от всичко прочетено досега - “ТРУД” има препоръка за вас: “Гушни върба и се спаси от главоболие”. Непознатата за нас досега наука дендрология препоръчва гушкане с дървета, за да се спасим от болести. “Прегръщайки ги, ще успеете да се освободите от неврози, дребни обиди, грижи и преживявания, ще се изпълните с вътрешен покой и чистота” - уверява изданието.

Безпокойство предизвиква следващото изречение: “При общуването с дървото мъжете трябва да докосват ствола с гръб, а жените с корем”…

Вярно, че е Gay Pride месецът, ама чак дотам…

Виж още текстове в блога на Румен Белчев

Публикувана на 06/13/11 21:40 http://e-vestnik.bg/11977/boklutsi/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване