06/13/11 16:27
(http://www.klassa.bg/)

Кадафи игра шах с президента на ФИДЕ

Шахматен двубой между либийския лидер Муамар Кадафи и президента на Международната шахматна федерация (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов, наблюдаван от най-големия син на полковника Мухамад Кадафи, показа либийската държавна телевизия в неделя вечерта.
Кадафи, който не беше виждан на публично място след телевизионните кадри, на които посреща южноафриканския президент Джейкъб Зума в Триполи на 30 май, носеше кафява мантия и тъмни очила.
„Кадафи обяви, че няма да напусне Либия, тъй като това е неговата родина, където са загинали негови деца и внуци“, каза Илюмжинов за руската агенция Интерфакс. „Аз не съм нито президент, нито крал. Не заемам никакъв пост в Либия, от която трябва да се отказвам“, е заявил полковникът.
Докато Илюмжинов и Кадафи играха шах, боевете между силите на полковника и бунтовниците се доближиха до столицата. С помощта на въздушните сили на НАТО бунтовниците постепенно разширяват териториите, които контролират, като се съобщава и за нови бунтове в страната, предаде „Евронюз“. Петролното пристанище Зауия, на 30 км от Триполи, стана арена на сблъсъци през почивните дни, боевете продължават и край Мисурата. Според Би Би Си либийските бунтовници вече внасят нелегално оръжия през Тунис чрез малки, но чести пратки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване