07/04/11 18:04
(http://radiomilena.com/)

Георги Ингилизов пак стана главен редактор на „Черноморски фар“

Бившият главен редактор на „Черноморски фар“ Георги Ингилизов отново пое щурвала на най-стария всекидневник у нас. От петък той отново оглавява изданието, чийто главен редактор бе от 1992-ра година до февруари месец. През февруари т.г. „Черноморски фар“, „Фактор“ и „Фар тв“ бяха купени от столична фирма. Тя назначи за изпълнителен директор Галентин Влахов, а Георги Ингилизов и други журналисти бяха освободени.

Самата сделка породи множество слухове в града, а месеци наред никой не се появи да се афишира като нов собственик във вестника. Междувременно и други журналисти напуснаха изданието, тъй като с месеци не бяха получавали заплати и хонорари.

От петък обаче бившият главен редактор е възстановен на поста си, заедно с Александър Инджов, който дълго време оглавяваше отдел „Култура“ в „Черноморски фар“. Сега той е зам.-главен редактор, става ясно и от редакционното каре на „Черноморски фар“, променено от днес.

„Бях помолен от новите собственици да се върна на работа. „Черноморски фар“ наистина е купен, фирмата се казва „Оларт“. Първата ми задача ще е колегите да получат пари, защото наистина от месеци не са взимали нищо“, каза Георги Ингилизов. „За мен този пост е огромна отговорност, особено в тази ситуация. Но от 1982-ра година съм във вестника, от 1992-ра съм главен редактор. Вярвам, че ще се справя“, добави той.

Георги Ингилизов е назначен за прокурист на „Черноморски фар“ и „Фактор“ и за главен редактор на „Черноморски фар“. Той ще отговаря и за печатницата на двете издания – „Форос Солна Офсет“. Освен като журналист, Георги Ингилизов е познат на бургазлии и като писател, предимно на книги с морска тематика.

burgasinfo.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване