07/15/11 15:41
(http://radiomilena.com/)

В Бургас обсъждат как България да привлече повече туристи

В Бургас се провежда кръгла маса на тема „Културен туризъм – предизвикателства и възможности“. В събитието участват представители на 3 български министерства, общински и областни администрации, местни туристически браншови организации, културни и учебни институции, народни представители.

Срещата се организира по инициатива на Община Бургас, със съдействието на Министерството на културата и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Форумът бе открит от кмета Димитър Николов, а презентацията на общината – домакин е озаглавена „Бургас – град на фестивали и археологическо наследство“. В представянето си Бургас залага много на проектите за превръщане на остров „Света Анастасия” и археологическия обект „Акве Калиде” /Минералните бани/ в атрактивни дестинации за културен туризъм.

По време на дискусията зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов съобщи, че върви подготовката на атрактивен електронен сайт, с който България допълнително ще привлече вниманието на туристите. В него ще има 52 клипа, 4000 снимки и нформация на 9 езика.

Зам.-министърът на културата Тодор Чобанов добави, че България има огромен потенциал, но все още липсва достатъчна реклама и адекватна инфраструктура, която не да затруднява, а да улеснява почиващите у нас.

Бургас беше посочен като Община, успяла значително да подобри градската си среда и да композира атрактивна културна програма, с което рязко е повишила статуса си на желана туристическа дестинация.

По време на форума бяха набелязани акценти в предстоящата работа на държавна и местна власт в туристическия сектор, сред които подкрепа за сегмента културен туризъм, както и стимулиране на пакетното предлагане на туристическите услуги.

Сред лекторите на форума са представители на столична и пловдивска община, Националния исторически музей и др.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване