08/04/11 17:18
(http://www.klassa.bg/)

Докато почива, Саркози обмисля как да спечели нов мандат

Никола Саркози използва последното лято преди президентските избори, за да подготви бъдещата си кампания, разкри „Фигаро“. Саркози замина в понеделник с бременната си съпруга и сина си Луи за Кап Негр с книга на Хенри Джеймс в куфара. Президентът ще използва триседмичната си ваканция на брега, като между колоезденето, четенето и плуването ще събира идеи и подготвя бъдещата си кампания, въпреки че официално още не я е обявил. Всеки ден той се чува със своите съветници. Саркози има съвсем ясни идеи за стила и времето на кампанията, твърдят приближени. Тя трябва да е фокусирана върху няколко силни теми като образованието. Саркози ще води кампанията в личен план, разкри негов близък. Организацията няма да има нищо общо с тази през 2007 г., която донесе много разочарования. Французите не са много склонни да слушат програми и обещания, затова за избори 2012 г. Саркози трябва да заложи на доверието, съветват експерти.
Саркози анализира внимателно кампаниите по преизбиране на предшествениците си, специално тази на Франсоа Митеран от 1988 г.
Бившият вътрешен министър Брис Ортфьо, който се ползва с пълното доверие на президента, ще има ключова роля като политически координатор в кампанията.
На снимката: Саркози като повечето французи върти педали през ваканцията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване