08/04/11 17:14
(http://www.klassa.bg/)

„Литекс“ отново бе скъсан на изпита за Шампионската лига

Българският футболен шампион "Литекс" отпадна безславно от участие от Шампионската лига, след като допусна втора загуба от полския "Висла". За разлика от първата среща в Ловеч този път „оранжевите“ бяха тотално надиграни от своя съперник и доказаха, че остават един отличен тим за родната футболна действителност, но без достатъчни спортно-технически аргументи да постигнат международен успех. Навярно манталитетът на играчите, работата на парче при трансферите, нивото на родния футбол са едни от причините за провала на „оранжевите“ в поредния им европейски опит. А и голям футбол в град като Ловеч с под 30 хиляди души население трудно се прави, камо ли да се мериш с първенеца на 40-милионна страна, при това с доста сериозен икономически ръст през последните години. В чисто спортно отношение, като се имат предвид съдийските аванти за домакините, не трябва да се забравя и фактът, че Полша заедно с Украйна е домакин на Европейското първенство през 2012 г., и има желязна логика УЕФА да подкрепя полски отбор да влезе в групите на Шампионската лига.
А след отпадането от вече считания от мнозина за недостъпен за родните отбори турнир на богатите момчетата на Любо Пенев отиват на поправителен, като ще се надяват на късмета при днешния жребий във втората по сила надпревара, тази за Лига Европа. Именно там е шансът и за останалите родни тимове, защото каквото и да коментираме повече - освен че отпадаме достойно, трябва да си признаем, че сме и доста под европейските стандарти за футбол. Иначе няма как да си обясним факта, че за 18 години в Шампионската лига имаме само едно влизане на български отбор в нея.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване