08/04/11 16:54
(http://www.klassa.bg/)

По-нисък ДДС, ако плащаш с карта, може да влезе от догодина

През следващата бюджетна година може да се осъществи идеята плащанията за стока и услуга с банкова карта, а не в брой да се облагат с по-ниско ДДС. Това съобщи финансовият министър Симеон Дянков при първата копка от ремонта на пътя Ямбол-Елхово, предаде БТА. Той обясни, че това все още е идея, от която вероятно ще се възползват много фирми, а държавата ще събира повече данъци. Припомняме, че финансовото министерство обсъжда през октомври с банкери и бизнеса идеи, с които да се извади бизнесът на светло. След което ведомството започна серия от анализи, за да установи каква част от икономиката ни е заета от сивия сектор. Според последните данни делът на сивия сектор у нас е 20% от официалния брутен вътрешен продукт за периода 2000-2009 г.
По време на събитието Дянков коментира и ситуацията с “Лукойл”. Според него от случая с "Лукойл" всички са печелещи - държавата, защото показа, че трябва да се изпълняват законите, печели и целият бранш, след като стана ясно, че и най-големите фирми вече ще си плащат данъците, тъй като законът е за всички.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване