08/06/11 14:16

Демонстрации на открито


Спортен клуб МД Геймс ще направи събитие на открито в гр.Варна. То ще се проведе в Морската градина, до сцена Амфитеатър. Там ще разположим 5 бр. демострационни маси. На тях искаме да представим на гражданите и гостите на Варна какво представляват настолните игри с карти Magic the Gathering и Yu Gi Oh!. Демонстрациите ще се случат днес и утре (дните 6-ти и 7-ми Август) в интервала от 15 до 19 часа. Целта на тази проява е да направим популяризиране на заниманията с настолни игри сред учениците и младежите в гр.Варна. Ще презентираме споменатите две игри и ще се опитаме да покажем уникалния и интересен свят, който те създават. Винаги където се играят тези игри се изгражда едно много здраво общество от млади хора и все по-големи приятелски кръгове, съсредоточени в реалният живот (извън зависимостта на модерните технологии). Тези игри са признати като уникален метод за превъзмогване на проблеми с комуникацията, затруднено общуване и липса на интереси сред младото поколение.
Такива демонстрации вече направихме през месец Юни 2011г. в градовете Стара Загора и Кюстендил.

Спортен клуб МД Геймс се занимава с подкрепата на нестандартни занимания в посока системно трениране и развитие на младите хора в тях. Част от тези нестандартни занимания могат да се нарекат спорт, защото по тях има национални и международни първенства (състезания), в които учстват играчи подкрепени от нашият спортен клуб. Такива занимания например са настолните игри с карти (4 вида), електронните спортове (има организирани шампионати по над 5-6 вида компютърни и конзолни игри) и други. Тази дейност ние развиваме в клубове и такъв ще бъде открит и в гр.Варна на 8-ми Август 2011г.
Като любопитен факт искам да спомена, че за последните четири години националните шампиони по играта Magic the Gathering са от гр.Варна. Също така по играта Yu Gi Oh! в последните три години винаги има представител от гр.Варна в призовите 8 най-добри играчи в България.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване