08/06/11 10:30
(http://e-vestnik.bg/)

Авторът на колажи Ладо: Имам подозрения, че Борисов е незаконен син на Живков

Двамата имат не само антропологични сходства, но си приличат и по липса на култура и възпитание

Колаж: Владимир Дойчинов - Ладо

Владимир Дойчинов - Ладо стана популярен в интернет като автор на политически фотоколажи. Създаденият от него портрет, в който Тодор Живков се трансформира в Бойко Борисов, обиколи всички сайтове, и беше показан в Нова ТВ да го коментира дори премиерът Борисов. Някои колажи на Ладо с Волен Сидеров са били изтривани от Фейсбук като нецензурни.
Ладо е роден 1958 г., завършва механотехникум в София, след което специалност Международни икономически отношения. Участвал е в рок група, работил е в БНТ като ръководител по художественото осветление, бил е собственик на фитнес зала и бар, търгувал е с антикварни предмети. Междувременно участва в движението на СДС след промените.
Основното занимание и страст на Дойчинов в продължение на 20 години е галерията му за картини, в който издирва и живопис от стари автори, познати и непознати. Дойчинов се скарва с един от двамата си съдружници и е изтласкан от фирмата.

Владимир Дойчинов - Ладо. Снимка: e-vestnik

В периода на търсене на работа,отдръпване на приятели и финансови затруднения, Дойчинов започва да пише блог, след това идват и колажите. Сега той работи като чистач в заведение “Уго” в “Младост” и не се срамува от това. Сатиричните му, язвителни творби, са  политически метафори, алегории, където най-често присажда глави на политици в различни снимки и сюжети. Зад тези творби стои Дойчинов, изпълнен с мисли за миналото и настоящето си и подобно на много хора, леко невротизиран от житейските и политически трусове в живота си.

- Какво ви накара да започнете да рисувате колажи?

- Когато ми взеха фирмата, си мислех какво да правя. Стоях вкъщи безработен, ходех на интервюта, на които ме питаха: “На колко си години?”. “На 53”. И дотам. Докато бях вкъщи, влизах в интернет и реших да започна да пиша блог

.

- Станахте активен…

Колаж: Владимир Дойчинов - Ладо
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване