08/18/11 16:04
(http://www.klassa.bg/)

"Барселона" спечели Суперкупата след победа над "Реал" (Мадрид) с 3:2

Отборът на „Барселона“ победи с 3:2 тима на „Реал“ (Мадрид) в реванша за Суперкупата на Испания и с общ резултат 5:4 спечели ценния трофей за десети път в своята история.
Срещата се игра на стадион „Камп Ноу“ в Барселона пред близо 95 000 зрители и беше не по-малко интересна и зрелищна от първия двубой на „Сантяго Бернабеу“ в Мадрид, завършил при резултат 2:2. Още в 15-ата минута Андре Иниеста откри резултата, след като беше изведен от Лео Меси сам срещу вратаря на „Реал“ Икер Касияс. Само 5 минути по-късно обаче Кристияно Роналдо изравни резултата. Секунди преди края на първата част Лео Меси покачи на 2:1 след техничен прехвърлящ удар. През второто полувреме гостите от Мадрид увеличиха оборотите и в 81-вата минута натискът им даде резултат – Карим Бензема се оказа най-съобразителен в наказателното поле на „Барселона“ и изравни за 2:2. Радостта на „белия балет“ обаче беше твърде кратка. В 88-ата минута Сеск Фабрегас, който дебютира за „каталунците“ в този мач, започна атака, след която Адриано подаде към Лео Меси и аржентинецът от воле реализира победния гол.
Двете попадения на аржентинския нападател в този двубой го изкачиха на върха в класацията на реализаторите в срещите за Суперкупата на Испания. Лео Меси вече има осем попадения на своята сметка, изпреварвайки с едно легендата на „Реал“ (Мадрид) Раул. Освен това Меси вече има 13 гола в "Ел Класико", като е само на 1 попадение от Сесар Родригес, който е вкарал 14 гола в тези сблъсъци. Лидер е Алфредо ди Стефано с 18. В същото време пък Кристияно Роналдо записа своя гол номер 100 за „Реал“ във всички турнири.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване