08/18/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Доларът засили позициите си

Доларът засили позициите си срещу шестте най-често търгувани валути, след като потребителските цени в САЩ се повишиха повече, отколкото беше прогнозирано, съобщи „Блумбърг“. Това заглуши спекулациите, че Федералният резерв ще обмисли трети кръг на покупки на дългове. Зелените пари спечелиха и срещу еврото, след като данните показаха, че американските регулатори са засилили проверките на най-големите кредитори в Европа, които потискат цените на акциите и стоките. Франкът намали стойността си пред йената заради спекулациите, че Швейцарската национална банка ще увеличи усилията си по отношение на позиционирането на валутата. Рублата понижи цената си спрямо долара и еврото заради петрола, който понижи цената си от двудневния връх.
Сега имаме комбинация от избягване на риска в съчетание с някои основни данни, които сочат, че Фед трябва да бъде по-слабо умерен, отколкото някои мислеха в началото, така че те са положителни за долара, коментира Камила Сътън, главен валутен стратег в Bank of Nova Scotia в Торонто.
Щатската валута напредна с 0.4% до 1.4373 за евро от 1.4426 долара преди. Спрямо японските пари промяната беше почти незначителна до 76.60 йени. Припомняме, че курсът достигна до следвоенен спад от 76.25 йени на 17 март. Руската валута изгуби 1% до 29.0225 рубли за долар, като се насочи към най-голямото дневно понижение след 9 август. Рублата отстъпи и с 0.5% срещу единната валута, като се търгуваше при нива от 41.77 рубли за евро.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване