08/24/11 16:28
(http://www.klassa.bg/)

В ЦСКА тренират дузпи за важния реванш срещу "Стяуа"

Отборът на ЦСКА ще играе единствено за победа тази вечер на стадион „Васил Левски“ в решителния двубой реванш от плейофите за влизане в групите на турнира Лига Европа срещу румънския гранд „Стяуа“. „Червените“ имат да заличават пасив от два гола, които получиха в първата среща, и ден преди двубоя заявиха, че са готови на всичко в името на победата. Убедени в своя успех тази вечер, в лагера на ЦСКА дори тренираха усилено изпълнението на наказателни удари, до които може да се стигне, ако „армейците“ победят с 2:0 в редовното време. Ако този сценарий се развие на стадион „Васил Левски“, петимата, които ще застанат зад топката на бялата точка, ще бъдат Янис Зику, Мишел Платини, Спас Делев, Грегъри Нелсън и Борис Галчев. „Не крием, че тренираме изпълнението на дузпи. Губим с два гола и е съвсем реално да се стигне до продължения. Не си правим илюзии, че ще победим „Стяуа“ с 3 или повече гола, затова мислим и за дузпи“, заяви старши треньорът на тима Милен Радуканов.
Вчера след последната тренировка на отбора пък стана ясно, че при евентуален успех треньорският екип и футболистите ще си разделят 600 000 лева отборна премия, което прави по малко над 20 000 лева на футболисти от титулярния отбор. При лошия вариант, свързан с отпадане на ЦСКА, глоби няма да бъдат налагани.
Междувременно се разбра, че крайният изход на двубоя ще определи съдбата на нападателя на „червените“ Спас Делев. При успех крилото ще остане на „Българска армия“ поне до зимата. При отпадане обаче Делев по всяка вероятност ще бъде продаден на гръцкия гранд „Олимпиакос“. Преговорите между двата клуба вече са в напреднала фаза и сега се чака само крайният изход на двубоя между „Стяуа“ и ЦСКА.
Трансферни новини има и в другия български отбор, който играе в Лига Европа - „Литекс“. Очаква се дни след реванша с „Динамо“ (Киев) „оранжевите“ да се разделят с таланта си Георги Миланов, към когото проявява интерес холандският гранд ПСВ (Айндховен). Клубното ръководство на шампионите работи с турски мениджър, който е в близки отношения с тима от Страната на лалетата и вече е задвижил нещата по сделката. Въпреки че трансферът се очаква да стане факт до края на трансферния прозорец, Миланов ще се води официално футболист на "филипсите" от 1 януари 2012 година. Така през есента той ще продължи да играе за „Литекс“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване