08/24/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Меглена Кунева призова политиците да се вслушват повече в бизнеса

Ако хората и бизнесът бяха чути навреме, нямаше да се стигне до сегашното положение необслужваните кредити в страната да са близо 8,5 млрд. лева. Ситуацията в страната доста прилича на тази от 1995 година. Това коментира вчера във Варна независимият кандидат за президент Меглена Кунева. Тя изтъкна, че констатациите й за икономическата ситуация се доказват от множеството срещи, които е провела в близо 40 града от началото на годината. По думите на Кунева, ако бъде избрана за президент, още в началото на мандата си ще покани парламента и правителството за набелязване на мерки за подобряване на икономическото развитие.
Докато не съм убедена, че съм използвала всяка възможност, дадена от конституцията, няма да се спра, заяви Кунева в отговор на въпрос за правомощията на президента. Тя риторично попита защо президентът да не изразява своята позиция по въпроси като този за невнесения от две години патентен данък на „Лукойл“, за провеждането на референдуми, за добива на шистов газ. Кунева обобщи, че жителите на Варна често са й задавали въпроси за корабостроенето и са настоявали морският и речният бизнес да станат приоритетни за България. Представителите на бизнеса изтъквали и корупцията като сериозен проблем за варненци.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване