08/24/11 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Общини надписват жители, за да печелят скъпи европроекти

За да спечели проект за пречиствателна станция, общината в Созопол е представила данни, че в морското градче има 80 000 легла. Справката на икономическото ведомство обаче показва, че леглата са 2000 и за тях се събират такси. Според анализите на ВиК дружествата, правени на базата на потреблението, леглата са около 40 000 в абсолютния пик на летния сезон. Каква е в крайна сметка вярната цифра, попита вчера регионалният министър Росен Плевнелиев. Той заяви, че няма бъде даден и лев, когато има жестоки разминавания в числата. Информацията ще трябва да се засича от три източника, са решили вчера министрите.
Вече са готови пълните анализи на състоянието на ВиК инфраструктурата по Черноморието и правителството е напълно наясно къде има проблеми. Три са по-тежките казуси - Златни пясъци, Слънчев бряг, заедно със Свети Влас, Равда, Несебър, и Созопол.
До края на май следващата година ще бъдат изведени тръби, така че да не се изливат отпадъчни води на плажовете в тези три зони. Това ще струва около 15-20 млн. лв.


Летище Балчик мина на столично управление

Правителството възложи вчера на летище София да поеме експлоатацията, управлението и поддържането на летищен комплекс Балчик. Това ще позволи в най-кратки срокове морският град да приема граждански самолети. Досега повече от 10 години площадката е резервно военно летище. Очаква се летище Балчик да поеме една трета от полетите до Варна, което ще облекчи значително тежката транспортна ситуация в града през лятото.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване