08/29/11 16:57
(http://www.klassa.bg/)

Ивет Лалова е седма в света на 100 метра

Най-бързата бяла жена през тази година Ивет Лалова завърши на престижното седмо място в изключително силния финал на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Даегу (Република Корея) с време от 11.27 секунди. Българката беше единствената представителка на Стария континент на финала и доказа, че може да се бори с най-добрите в света в най-атрактивната дисциплина в леката атлетика.
Световна шампионка в спринта при жените стана американката Кармелита Джетър, която прекъсна доминацията на състезателките от Ямайка, спирайки хронометрите на 10.90 секунди. Световната и олимпийска шампионка от Берлин Шели-Ан Фрейзър от Ямайка поведе в началото на бягането, но след това изостана и завърши на четвърта позиция с време 10.99 секунди. Сребърният медал остана за представителката на Ямайка Вероника Кембъл-Браун, докато Кели-Ан Баптист от Тринидад и Тобаго взе бронза.
Ивет Лалова не успя да повтори силното си бягане от квалификационните серии, когато завърши с време 11.10 секунди, но въпреки това самото класиране за финала в тази конкуренция е голямо постижение за българката.
Другата българска спринтьорка Ваня Стамболова направи показано бягане в сериите на 400 метра с препятствия и се класира без проблеми за полуфиналите в дисциплината. Носителката на сребърно отличие от шампионата на Стария континент в Барселона през миналата година бяга много уверено през цялото време и видимо без напрежение спечели четвъртата серия с време от 55,29 секунди. Възпитаничката на Георги Димитров излезе на последната права с голяма преднина пред своите опонентки и след като преодоля последното препятствие, завърши бягането си по инерция. Полуфиналите в дисциплината са днес от 13,00 часа българско време.
При мъжете кубинецът Дайрон Роблес спечели златния медал на 110 метра с препятствия на световното първенство в Даегу. Олимпийският шампион и световен рекордьор завърши за 11,13 сек. Той изпревари в оспорвано бягане основните си съперници Джейсън Ричардсън и Лю Сян.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване