08/29/11 18:49
(http://www.klassa.bg/)

Неразбираемите сметки за парно - най-голям проблем на абонатите

Абонатите на фирмите за топлинно счетоводство не разбират своите сметки. Това остава най-големият проблем на клиентите, десет години след старта на услугата, показва проучване на топлинният счетоводител „Нелбо“.
За близо 23% от анкетираните месечното отчитане на парното е най-важно. Всеки шести ще търси топлинен счетоводител, който предлага радиоуреди, сочат резултатите. Почти 15% от запитаните биха избрали топлинен счетоводител според това дали предлага преносимост на уредите, т.е. да се смени обслужващата фирма, без да се сменя уредът.
Най-голям проблем за топлофицираните абонати е, че не могат да разберат сметките си. Трийсет процента от анкетираните не одобряват дейността на топлинните счетоводители точно поради тази причина. Всеки четвърти е недоволен от топлинния си счетоводител заради високите сметки за парно, сочат данните от анкетата. Според 22% от хората, цените за услугата са прекалено високи. Същевременно над 55% посочват, че не знаят каква сума плащат за топлинно счетоводство.
Абонатите, които са решили да сменят топлинния си счетоводител трябва да го сторят преди началото на отоплителния сезон. Решението трябва да бъде взето от всички обитатели на сградата, а новият договор да е поне за една година, обясни Боряна Колева, изпълнителен директор на „Нелбо“. При избора на топлинен счетоводител абонатите държат най-вече на ежемесечното отчитане, което излиза по 6 лв. на уред за година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване