08/29/11 17:44
(http://www.klassa.bg/)

Франкът, йената и доларът падат

Швейцарският франк, йената и доларът отбелязаха спад срещу повечето от останалите основни валути, съобщи „Блумбърг“. Това се дължи на покачването на акциите след спекулациите, че световната икономика ще избегне връщането на рецесията, а това ще намали търсенето на по-сигурни активи. Франкът се представи най-зле, след като Бен Бернанке, председател на Федералния резерв, заяви, че американската икономика не е достатъчно слаба, за да се нуждае от незабавни допълнителни стимули. Алпийските пари също загубиха срещу единната валута след спекулациите, че политиците в страната ще представят нови мерки за ограничение на растящия курс. Част от предвидените ограничения може да са наложени такси от страна на местните банки за депозити във франкове. Еврото стопи преднината си пред йената, след като инфлацията се забави този месец в няколко германски провинции.
Всичко се възстанови, както си беше, и ние не сме повече на ръба, коментира Грег Андерсън, старши валутен стратег в Citigroup Inc., Ню Йорк.
Франкът пропадна с 1.7% до 1.1891 за евро, от 1.1690 на 26 август. Швейцарската валута изгуби и 1.5% до 81.85 сантима за долар от ниво 80.63 в края на миналата седмица. Зелените пари се снижиха с 0.2% до 1.4525 за евро спрямо 1.4499 долара преди. Йената почти не промени курса си спрямо щатската валута. Изменението беше до 76.70 йени за долар спрямо нивото от 76.64 йени преди. Еврото се повиши с 0.2% до 111.39 йени, след като преди това беше заздравило позициите с 0.4% до 111.59.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване