08/29/11 16:47
(http://www.klassa.bg/)

Шансът за ръст на пенсиите и заплатите е малък

Вероятността за увеличаване на пенсии и заплати е малка, заяви пред БНР Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в Народното събрание. Липсата на индексация на пенсии и заплати тя обясни с тежката икономическа криза. Когато има реално увеличение на приходите, тогава ще се мисли за чиновниците, заяви тя. Наистина в България минималната работна заплата е на последно място в Европа, но нека видим с какъв старт влезе в ЕС и как наваксваше това през всичките тези 20 години на преход. Пенсиите наистина са ниски, но за да се плащат, всички ние трябва да работим повече, за да се генерират приходи, добави тя. Стоянова припомни, че 7 млрд. лева са разходите за пенсии годишно, като половината се покриват данъкоплатците.
Стоянова отхвърли и възможността за актуализация на бюджета. Не смятам, че когато премиерът е казал, че има нужда от актуализация в бюджета, е имал предвид истинска актуализация за плащане на тези 25 млн. за Водното огледало. Според нея парите могат да бъдат отложени или пък да бъдат разплатени, ако бюджетът позволява това от икономии на други разходи. Тя обясни, че засега икономическият растеж е по-нисък от този, който се очакваше, събрани са с 300 милиона лева по-малко от осигуровки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване