09/14/11 17:41
(http://www.klassa.bg/)

60 фирми за биохрани показват продукцията си

62 фирми - производители и търговци на биологично сертифицирани, екологично чисти и натурални продукти, са представени на откритото в НДК вчера международно специализирано изложение Bio&Eco EXPO 2011. Целта на изложението е да подчертае важната роля на развитието на екологично чистото и биологично производство и да съдейства на компаниите и организациите да намерят пазарната си ниша в този сектор чрез контакти с международни и български партньори, посочиха от БТПП - организатор на събитието. На експото могат да бъдат намерени „зелени” офис консумативи, биоферми, екотехнологии – защитни устройства за мобилни телефони, соларни аксесоари за велосипеди и много други. Изложителите са не само български, но и чуждестранни фирми – от ЮАР до Сибир. Агроминистерството присъства в НДК със свой щанд.
Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/ проверява всички продукти с лого на био- и екопроизводство и досега не са установени нередности, каза изпълнителният директор на агенцията Йордан Войнов. По думите му никой не би си позволил нарушение в тази посока, защото ще рискува да загуби всичко, което е постигнал до момента. За целта БАБХ си партнира с всички асоциации в биопроизводството и това гарантира абсолютно качествен контрол, посочи Войнов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване