09/14/11 16:30
(http://www.klassa.bg/)

bTV Репортерите показват как се купуват избори

Колко струва да станеш кмет и каква е мизата за глас край морето, ще покаже филмът на Антон Хекимян „Избори All Inclusive” за изборите в Созопол - тази събота, 17 септември, в bTV Репортерите. Избирателната активност в Созопол е необичайно висока на фона на общата за цялата страна. Защо групировките охраняваха миналите избори и как жалбите за купуване на гласове задръстиха избирателните комисии? Каква е технологията за регистриране на стотици изборни пришълци, които трябва да преобърнат вота? И как само 30 гласа разлика могат да променят изхода от изборите? Отговорите – тази събота от 19.30 часа по bTV.
Как със своя партия bTV се впусна в изборната битка за Пловдив, ще покаже разследването на Иван Георгиев „Да купиш изборите” в неделя от 19.30 часа. Екипът на bTV Репортерите направи журналистически експеримент, който показа размерите и механизмите на търговията с гласове в Пловдив. Хора от екипа на bTV се представиха за емисари на нова политическа партия („България за традиция и възход”) и работиха с хора, които от години организират платения вот в два района на общината.
Само зрителите на bTV Репортерите в неделя ще видят лицата на хората, които решават изборите „под тепетата”. Председател на фондация и местни лидери търгуват с конституционни права и ще потопят зрителите в проверените канали за печелене на изборни победи. Колко струва лоялността на избирателите, контролирани от дилърите от „Шекера” и „Столипиново”? Кои са останалите „клиенти”’ на пловдивските дилъри? Списъци с хиляди лични данни, документи за водене на изборна търговия, реални герои, доказателства и поглед зад кулисите на изборния алъш-вериш – в една сделка за десетки хиляди – тази неделя в bTV Репортерите. Оператор на двете разследвания е Петко Гюлчев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване