09/14/11 19:19
(http://www.klassa.bg/)

Закриват кметствата с по-малко от 350 души население

Кметствата, които имат под 350 души население, да се закриват с решение на Общинския съвет, решиха вчера депутатите. Те приеха на първо четене промяна в Закона за административно-териториалното устройство, внесена от Любен Татарски и Георги Икономов от ГЕРБ. Тяхното предложение е свързано с последните промени в Закона за административно-териториалното устройство. В него като условие за създаване на кметство е посочено наличието на
население над 350 души в населените места, образуващи кметството.
Ако промяната, инициирана от ГЕРБ, бъде приета и на второ четене, закриването на кметствата ще става въз основа на влязлото в сила решение на Общинския съвет след обнародването му в Държавен вестник.
От Коалиция за България призоваха законопроектът да бъде оттеглен. Димчо Михалевски заяви, че левицата няма да подкрепи предложението, защото то вреди на хората и ще доведе до още по-силното обезлюдяване и заличаване на населени места. Срещу законопроекта се изказаха и от ДПС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване