09/14/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

КУИППД не можела да отнема без присъда

Има хора с необяснимо богатство, но не можем да ги проверяваме или да поискаме от съда отнемане на имущество, ако няма влязла в сила присъда, с което лицето е признато за виновно. Това заяви в предаването „Преди всички“ по БНР Тодор Коларов, председател на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, доскоро известна като комисията „Кушлев“. „Хората се питат защо комисията не отнема имуществото на знакови фигури, а ние се питаме колко знакови фигури имат влезли в сила присъди“, добави той.
Коларов обясни, че той и хората му искат нов механизъм в работата им и се стремят да повишат капацитета на комисията. От думите му стана ясно, че в момента работят по над 250 случая, като само за август са поискали отнемания от съда в размер на над 6 млн. лева. „За петте месеца откакто съм начело, отчитам известен напредък съобразно сега действащия закон. До края на 2010 г. от самото съществуване на комисията има само 17 дела и решения, които са влезли в сила“, обяви шефът на комисията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване