10/16/11 14:01
(http://radiomilena.com/)

Айдълът Стефан Лалчев стана най-икономичният шофьор на Бургас

Стефан Лалчев, който  е познат на бургазлии с победата си във фестивала „Бургас и морето” преди 3 години и с участието си в първия  „Music Idol”, стана най-икономичния  шофьор на Бургас.

Талантливият певец  участва в състезанието  за най-икономично и екологично шофиране, организирано  от  представителството на „Пежо” – “София Франс Ауто – Бургас“ съвместно с Община Бургас през септември.  То бе посветено на  Дните на екологията, които се провеждат традиционно в Бургас по това време.

Името на Лалчев бе изтеглено в томболата от всички участници успели да постигнат зададения от производителя градски разход  на гориво от 5,2 л/100 км и по-нисък от него.
В продължение на месец участниците тестваха „Пежо“ 308  с дизелов двигател, 1,6 куб. см, снабдено със системата Start&Stop.  Тя  гаси двигателя при всяко спиране на светофар или пешеходна пътека и го рестартира автоматично при потегляне и така гарантира  най-икономичен разход на гориво.
300 бургазлии се включиха в състезанието, като 80% от тях успяха да постигнат зададения разход на гориво.

Стефан Лалчев получи СПА уикенд за двама, с осигурен автомобил” Пежо” с пълен резервоар. Понеже певецът е в Англия, където е студент, наградата бе получена от майка му Жени Лалчева.

Най-ниският постигнат разход на гориво е  от 3,9 л/100км., като върховото постижение принадлежи на  трима души: 19-годишния студент в МЕИ Варна Димитър Делибалтов, който шофира от една година; 28-годишния професионален шофьор Христо Кьосев и 30-годишния кулинарен специалист Георги Камиларов. Тримата  получиха ваучери на стойност по 100 лв. за услуги за автомобила  от “Пежо”, както и предметни награди.

Условието на играта бе разходът да се постигне при напълно зареден автомобил
с двама пасажери, включен климатик и фарове. Трасето бе с дължина 10
километра включващо големи булеварди, малки градски улички и определен брой светофари.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване