10/16/11 18:24
(http://www.klassa.bg/)

Анди Мъри превзе и Шанхай

Шотландецът Анди Мъри победи с 2:0 сета (7:5, 6:4) испанеца Давид Ферер и спечели силния турнир Шанхай Мастърс в Китай с награден фонд от над 3,2 милиона долара. Победата над Давид Ферер завърши азиатския хеттрик за Анди Мъри, който в рамките на три седмици спечели три турнира – в Банкок, Токио и Шанхай. Успехът да шотландеца пък му гарантира място в Топ 3 на световната ранглиста, измествайки от третото място носителя на 16 титли от турнири на Големия шлем – Роджър Федерер. 25-а победа на Анди Мъри от 26 срещи извади Роже Федерер от челната тройка за първи път от осем години насам.
В същото време стана ясно, че първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще играе с американеца Райън Суийтинг в първия кръг на започващия днес турнир в зала в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 600 000 евро. Двамата не са играли помежду си досега. 24-годишният Суийтинг е номер 70 в световната ранглиста и тази година спечели турнира в Хюстън. Ако Григор Димитров успее да се справи с опонента си, във втория кръг той ще срещне аржентинския ветеран Хуан Игнасио Чела (№4 в схемата), който почива в първия кръг. При успех срещу Суийтинг, 20-годишният хасковлия ще вземе 20 точки за ранглистата на ATP и 9265 евро. При загуба на старта Димитров няма да прибави точки и ще прибере 5500 евро.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване