10/16/11 19:21
(http://www.klassa.bg/)

Барозу иска закон срещу финансови измамници, Трише - промяна на договора за ЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу предлага да бъде въведен европейски закон за „индивидуалната отговорност”, който ще позволи да се подвеждат под наказателна отговорност мошениците във финансовия сектор, съобщи в. "Паризиен". Барозу заяви, че в четвъртък ще предложи индивидуалната наказателна отговорност на финансовите играчи да бъде призната в европейското право. Ако бъде приета тази промяна в законодателството, държавите от Европейския съюз, които нямат такъв закон, ще бъдат задължени да го включат и изпълняват. “Ние виждаме как се злоупотребява на финансовите борси и как тези злоупотреби провокират сегашната криза. Ние ще регулираме тези практики”, допълни той. Барозу призова политическите лидери да подкрепят, а да не критикуват политиката на ЕС, тъй като Брюксел търси изгодни предложения за справяне с външния дълг, след като няколко пъти предостави спасителни планове за закъсващите Гърция, Португалия и Ирландия.
В същото време президентът на ЕЦБ Жан-Клод Трише заяви, че договорът за ЕС трябва да бъде променен, за да се попречи на възможността една държава членка да дестабилизира останалата част от съюза, предаде Ройтерс. Трише призова за по-силно управление на еврозоната и добави, че съществуващите правила за управление трябва да бъдат прилагани по-строго в бъдеще, дори в случай че не бъде извършена промяна в договора. Той отхвърли и спекулациите, че еврото е поставено под заплаха заради кризата с дълга.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване