10/16/11 18:20
(http://www.klassa.bg/)

Неяснотите около зелената енергия скоро няма да изчезнат

Месеци след приемането на новия Закон за енергията от възобновяемите енергийни източници все още се пишат наредбите към документа, а и тепърва предстои да се приемат още нормативни актове. Това поне личи от последните намерения на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за започване на обществени консултации за наредбата за информация за производството на зелена енергия (стр.6). Данните в бъдещата информационна система трябва да се предоставят от компаниите, които все още не знаят в какви срокове ще бъдат завършени техните проекти.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране пък тепърва ще определя цените на зелената енергия, която е произведена от централи, финансирани със средства на ЕС. А това са само част от неуредиците, заради които намаляха значително желаещите да инвестират в този сектор. Проблемите на частниците, изглежда, до известна степен са добре дошли за държавните компании, след като дружествата от групата на БЕХ продължават и в кризата да отчитат все по-добри печалби. Проблемът е, че от всичко това няма полза обикновеният потребител. На него отново му е оставено единствено правото да плаща, независимо че други трупат хубави печалби на негов гръб.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване