10/16/11 18:23
(http://www.klassa.bg/)

Радостин Стойчев си пожела никога да не слиза от върха

Селекционерът на италианския шампион „Тренто“ Радостин Стойчев си пожела поне още две световни титли в своята кариера като старши треньор. През уикенда българинът триумфира за трети пореден път с титлата от Световното клубно първенство, което се проведе в Доха (Катар) след победа във финала над полския „Ястржебски“ с 3:1 гейма.
„Много е хубаво да си на покрива на света. Честно да си призная, не искам да слизам от тук. Доволен съм от тази титла, защото е много по-трудно да затвърдиш успехите, отколкото да ги постигнеш. Чувството е неповторимо. И постиженията са неповторими. Три пъти поред ставаме световни клубни и европейски шампиони. Ние пишем историята“, заяви Радостин Стойчев при пристигането на отбора в Италия. На площад „Дуомо“ в града световният клубен шампион беше посрещнат от над 1000 тифози, които празнуваха спечелената титла.
Успехът на „Тренто“ във финала срещу „Ястржебски“ означава, че италианците ще участват и в следващото издание на надпреварата през 2012 година, получавайки шанс да спечелят четвърта поредна титла.
Отличието в Доха е девето за „Тренто“ в неговата 12-годишна история. Любопитното е, че всички са спечелени под ръководството на Радостин Стойчев. Първият трофей датира от 7 май 2008 година, когато отборът става шампион на Италия. Освен това, титлата е шеста за „Тренто“ във всички международни турнири. Радостин Стойчев е начело на тима от 2007 година. След това само в рамките на четири години българинът превръща отбора в най-добрия в света.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване