10/16/11 18:28
(http://www.klassa.bg/)

ФА разследва „Ливърпул“ - „Юнайтед“ за расизъм

Футболната асоциация на Острова започна разследване на дерби между „Ливърпул“ и „Манчестър Юнайтед“ (1:1) за расизъм. Според властите има информация, че Патрик Евра се е оплакал пред френски медии, че е обиждан на расова основа от Луис Суарес. Според ФА главният арбитър Андре Марнинър също е чул обидите и ще свидетелства.
Говорителят на „Ливърпул“ заяви лаконично, че Луис Суарес "категорично отхвърля" обвиненията. Искрите между уругваеца и Евра обаче не останаха тайна за никого. Между двамата се получи страхотен персонален двубой и на няколко пъти напрежението ескалира. Първо Суарес срита в коляното французина, а после двамата едва не се хванаха за гушите преди изпълнението на корнер. След мача левият бек на „Манчестър Юнайтед“ Патрис Евра обвини играча на „червените” и разкри, че Суарес „над 10 пъти” го е наричал с расистки думи. „Не искам да повторя това, което каза той, но беше расистка дума. И я каза повече от 10 пъти. Той се опита да ме изкара от нерви. Не мисля, че трябва да се прави кой знае колко голям въпрос от това, но беше доста неприятно и разочароващо”, заяви Евра.
В друга среща от шампионата „Манчестър Сити“ се разправи с 4:1 с „Астън Вила“, в чийто състав цял мач на терена бе българският национал Стилиян Петров. По този начин играчите на Роберто Манчини оглавиха класирането в Премиър шип. Тимът на „Челси“ също записа успех с 3:1 над „Евертън“ на своя "Стамфорд Бридж", с което постигна трета поредна победа в първенството и остана на три точки от първото място в класирането.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване