10/18/11 18:09
(http://www.klassa.bg/)

Кубрат Пулев излиза срещу Травис Уокър за първа титла в профибокса

Българският боксьор Кубрат Пулев–Кобрата ще се бие с американеца Травис Уокър за интерконтиненталната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF). Сблъсъкът между двамата ще се състои на 22 октомври – събота, от 21,30 часа, в град Лудвигсбург (Германия). Двубоят срещу 32-годишния Травис Уокър ще предостави на Кубрат Пулев възможността да спечели първа титла в своята професионална кариера като боксьор. Кобрата излиза срещу американския нокаутьор в 14-ия си професионален двубой. Освен това Кубрат Пулев ще се бие за първи път в 12-рундов двубой.
В момента българският боксьор се намира в Германия, където се подготвя за предстоящия сблъсък. Кобрата достигна до боя за титлата, след като стартира по феноменален начин кариерата си в профибокса. Досега Кубрат Пулев има 13 победи в 13 срещи, 6 от които с нокаут. Успехите на Кобрата на ринга рефлектираха и върху класирането му в компютризираната световна ранглиста на BoxRec, като българинът се изкачи с едно място до 11-а позиция в класацията и остави зад себе си имена като бившия претендент за световната титла и ексолимпийски шампион Одланиер Солис от Куба, който е 12-и, и бившите световни шампиони Руслан Чагаев (15-и) и Ивендър Холифийлд (16-и). Първоначално за интерконтиненталната титла българинът трябваше да се бие с Джонатан Бенкс, който обаче впоследствие се отказа от участие в двубоя за титлата. „Радвам се, че ще имам възможността да се бия за интернационалната титла. Тя беше притежание на Адамек, но той загуби всичко в двубоя с Кличко и сега тя е вакантна. Познавам много добре Уокър. Той е добър боксьор и ще ми бъде много трудно. Аз обаче вярвам в собствените си възможности“, заяви Пулев.
32-годишният Травис Уокър има 38 победи в своята кариера, от които 30 с нокаут. Американецът е загубил 6 срещи и има едно равенство. Уокър дебютира при професионалистите през 2004 година. На своята сметка той има загуба по точки от бившия световен шампион Руслан Чагаев (Узбекистан) и от претендента за световната титла Крис Ареола (САЩ).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване