10/18/11 19:23
(http://www.klassa.bg/)

СДС иска оставката на изборната администрация

СДС иска оставката на изборната администрация, обяви вчера председателят на партията Мартин Димитров след редовното седмично заседание на ръководството. Според Димитров, изборната администрация е направила нарушения при отказа да регистрира Синята коалиция в Плевен.
От СДС ще изпратят сигнал до главния прокурор Борис Велчев заради казуса "Зеленогорски" и отказа на ОИК-Плевен да регистрира коалицията "Заедно за община Плевен", която първоначално искаше да издигне кандидатурата на Найден Зеленогорски. Сините са установили, че едно и също решение на Общинската избирателна комисия в Плевен, свързано с регистрацията на въпросната коалиция, има два различни преписа на един и същи документ, като и на двата има "Вярно с оригинала". На едно от копията някой е дописал на ръка "Поставено на 26 август". На другия препис това дописване с химикалка го няма. Мартин Димитров показа спорните документи.
За нас тук трябва да се намеси прокуратурата и да изясни дали има документно престъпление, коментира лидерът на СДС. По думите му, той за първи път виждал изборна администрация да предостави на Върховния съд два идентични документа с различно съдържание. Очевидно тези хора изпълняват поръчка, заключи Димитров.
Обявено бе, че СДС започва информационна кампания за начина на гласуване на тези избори под надслов "Не се страхувай, а гласувай", тъй като от партията се притесняват, че ще има огромно количество невалидни бюлетини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване