10/28/11 16:29
(http://radiomilena.com/)

Национален конкурс за “Доброволец на годината” – 2011

На 27 октомври 2011 г.  официално стартира конкурса за доброволец на годината – 2011. Инициатори са Младежка доброволческа мрежа и фондация “Астика”.

Целта на конкурса е да се отдаде заслужено признание на доброволците за тяхната общественозначима дейност и да се насърчи доброволческата активност в региона.

Предложенията за номинации в конкурса се осъществяват онлайн в интернет  https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dG5ENVBpOU5QRGRBdnJ1VnY3aXc0ZXc6MQ.

 

Плакетът “Доброволец на годината” е изготвен по проект на фондация “Астика”, а наградите за конкурса са осигурени от Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”, Информационен център на ЕК и ЕП, Община Бургас.

Носителят на приза “Доброволец на годината” и победителите в отделните категории ще бъдат обявени на 5 декември 2011 г., в рамките на дните на младежкото доброволчество и по повод международния ден на доброволеца, който ще бъде отбелязани с традиционното “Младежко чаено парти”. През 2010 г. след учредяване на Младежката доброволческа мрежа, на 4 декември в Бургас, десетки младежи се събраха в центъра на Бургас с кани и чайници с ароматен билков чай и домашно приготвени сладки.

 

Дните на младежкото доброволчество ще се проведат през първата десетдневка на декември в Бургас и региона. Очаква се в инициативата да се включат и голяма част общини от областта. В програмата на седмицата са предвидени младежки инициативи и акции, фотоизложба и работилница за доброволчески идеи. В рамките на дните на доброволчеството ще се проведе годишната среща на Младежка доброволческа мрежа, а също така и срещи на младите хора с местните власти и институциите в региона. С това по заслужен начин ще бъде отбелязан края на “Европейската година на доброволчеството” в бургаския регион.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване