11/08/11 18:47
(http://www.klassa.bg/)

ЕРП-тата ще отчитат тока всеки месец

Не може електромерите да се отчитат на период, по-дълъг от един месец за всички, каза вчера председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Отделни потребители ще могат да се договарят с електроразпределителните дружества и за по-дълъг период, но само по тяхно желание. Това става ясно от проекта за промени в Закона за енергетиката. Нашето виждане е, че в момента, в който се предлага отчитане на по-дълъг период, това трябва да бъде при условие, че клиентите са съгласни. Не трябва да се въвежда по-дълъг период на отчитане за всички потребители едновременно. Електроразпределителните дружества трябва да се съобразят с желанието на клиентите, каза още Семерджиев.
На този етап не се предвижда въвеждането на такса електромер, увери председателят на ДКЕВР. Държавната комисия ще настоява проектозаконът да бъде променен, така че малките и средните предприятия да излязат на свободния пазар на електроенергия, а не да купуват по регулирани цени.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване